Ferrari (2023) - Recenzie film online

  • Vizioneazayoutube.com
Ferrari (2023)

Ferrari (2023) Online Subtitrat

Nov. 30, 2023China130 Min.R

Afla mai multe despre filmul: Ferrari (2023)

2023 aduce un moment de cotitura in lumea cinematografiei, mai exact, filmul Ferrari, odata cu revenirea aclamatului Michael Mann in rolul de regizor, dupa o pauza de peste opt ani. La venerabila varsta de 80 de ani, acest renumit cineast, producator si autor se intoarce pe marele ecran, lasand in urma un palmares impresionant cu titluri ca „Hotul”, „Ultimul Mohican”, „Foc Incontrolabil”, „Informatorul” si „Colateral”. Cu noua sa creatie, Mann exploreaza noi orizonturi, departe de tematica lucrarilor sale anterioare.

Ferrari, asa cum indica si numele, este o drama biografica concentrata asupra vietii lui Enzo Ferrari, legendarul fondator al marcii de masini sport de lux. Inspirat de biografia lui Enzo scrisa de jurnalistul Brock Yates in 1991, Mann, alaturi de regretatul scenarist Troy Kennedy Martin, isi indreapta atentia catre o perioada tumultuoasa din viata acestui personaj iconic, o epoca definita de ambitii nebanuite, mistere si tragedii. Abordarea este una de instantaneu biografic, perfect adaptata specificului povestii.

Actiunea filmului se desfasoara intr-o perioada de trei luni din 1957, cu un deceniu dupa ce Enzo Ferrari (interpretat magistral de Adam Driver) si sotia sa Laura (o Penélope Cruz la fel de impresionanta) au pus bazele companiei lor de automobile in Italia postbelica. Afacerea se confrunta cu scaderea vanzarilor si amenintarea falimentului, determinandu-l pe Enzo sa caute investitii externe pentru a salva compania.

Totodata, filmul exploreaza detaliile complexe ale relatiei dintre Enzo si Laura, care trece printr-o perioada dificila, marcata de pierderea fiului lor, Dino, cu un an in urma. Drama personala adanceste conflictul dintre ei, transformand odata o relatie plina de iubire intr-una tensionata si plina de resentimente.

Complexitatea lui Enzo este accentuata si de relatia sa extraconjugala cu Lina (interpretata de Shailene Woodley), o prezenta misterioasa si captivanta. Enzo isi ascunde amanta si fiul lor comun, potentialul mostenitor al imperiului Ferrari, departe de ochii lumii, pana cand Laura descopera secretul sotului ei, moment care aduce un nou nivel de intensitate si conflict in poveste.

Filmul evidentiaza dualitatea si complexitatea lui Enzo, reflectate atat in viata sa profesionala, cat si in cea personala. Desi viata sa privata este plina de secrete si tensiuni, publicul il percepe pe Enzo ca un simbol national, un magnat al industriei auto, admirat si respectat. Dar ambitia lui nu este determinata de notorietate sau prestigiu, ci de pasiunea pentru curse, pe care o foloseste ca mijloc de salvare a companiei sale.

Cu o echipa de piloti de elita, inclusiv Alfonso de Portago (Gabriel Leone), Peter Collins (Jack O’Connell) si Piero Taruffi (Patrick Dempsey), Enzo se inscrie in cursa legendara Mille Miglia, un raliu de anduranta pe drumuri deschise, plin de pericole. Victoriile in acest raliu sunt esentiale pentru atragerea investitorilor de care are nevoie.

Secventele de cursa sunt realizate cu maiestrie, reflectand expertiza tehnica a lui Mann. Echipei de productie, condusa de directorul de imagine Erik Messerschmidt, ii reuseste o reprezentare vizuala impresionanta a vitezei si pericolului, plina de tensiune si emotie.

Adam Driver aduce un portret memorabil si plin de nuante ale personajului Enzo, in timp ce Penélope Cruz ofera o interpretare profund emotionala a Laurei, un vartej de sentimente intense. Filmul incheie cu o nota neasteptat de emotionanta, punand capat unei drame bine scrise si profund umane. Pasiunea lui Mann pentru acest proiect, dezvoltat pe parcursul a doua decenii, este evidenta in fiecare cadru, oferind o viziune creativa si indrazneata asupra unei figuri complexe si fascinante din istoria automobilismului.

Ferrari (2023)
Ferrari (2023)
Ferrari (2023)
Ferrari (2023)
Ferrari (2023)
Ferrari (2023)
Titlu Ferrari
IMDb Rating 6.6 1,212 voturi

Regizori

Actori

Adam Driver isEnzo Ferrari
Enzo Ferrari
Penélope Cruz isLaura Ferrari
Laura Ferrari
Patrick Dempsey isPiero Taruffi
Piero Taruffi
Jack O'Connell isPeter Collins
Peter Collins
Sarah Gadon isLinda Christian
Linda Christian
Gabriel Leone isAlfonso De Portago
Alfonso De Portago
Erik Haugen isEdmund Nelson
Edmund Nelson
Michele Savoia isCarlo Chiti
Carlo Chiti
Valentina Bellè isCecilia Manzini
Cecilia Manzini

Filme similare recomandate precum Ferrari (2023)

Challengers (2024)
Dune 2 (2024)
Retribution (2023)
Journey to Bethlehem (2023)
Inside Out 2 (2024)
The Pod Generation (2023)
Bob Marley: One Love (2024)
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes (2023)

Ce parere ai? Lasa un comentariu.

Nume *
Adauga un pseudonim.
Email *
Adresa ta de mail nu va fi publicata.