Taximetristi (2023) - Recenzie film online

  • Vizioneazayoutube.com
Taximetristi (2023)

Taximetristi (2023) Online Subtitrat

Tu ești șmecher sau Papagal?Jan. 20, 2023Unknown97 Min.Not Rated

Afla mai multe despre filmul: Taximetristi (2023)

Taximetristi 2023 este un film de comedie care urmeaza succesului unor altor filme romanesti precum Teambuilding sau Romina VTM. Aceasta noua productie readuce in discutie rolul cinemaului: divertisment sau arta? In Romania, aceasta dezbatere revine in actualitate. Diferentele intre filmul comercial si cel de autor, finantarea privata versus cea de stat, numarul de bilete vandute sau premiile la festivaluri de film sunt subiecte controversate.

Bogdan Theodor Olteanu, regizorul cunoscut pentru filme de arta precum „Cateva conversatii despre o fata foarte inalta” (2018) si „Mia isi rateaza razbunarea” (2018), isi indreapta traiectoria spre un stil mai accesibil. Lansarea filmului „Taximetristi”, cu proiectia de gala la mall si after-party la Apollo, are ca scop atragerea unui public mai larg, fara a aliena spectatorii de nisa.

Bazat pe piesa de teatru omonima scrisa de Bogdan Theodor Olteanu si Adrian Nicolae, „Taximetristi” este structurat in episoade, prezentand o noapte din viata a doi taximetristi: Liviu (interpretat de Rolando Matsangos) si Lica (interpretat de Alexandru Ion). Personajele sunt construite in antiteza: Liviu este timid si retras, in timp ce Lica este stereotipul taximetristului nervos in trafic. Filmul exploreaza depasirea acestor caracterizari initiale, cu actorii reusind sa nuanteze personajele.

Filmul alterneaza intre momentele de taximetrie si pauzele personale ale celor doi soferi. Episoadele cu clientii din taxi sunt variate, unele scurte, altele mai lungi, cum este cazul personajului interpretat de Maria Popistasu. Duo-urile Liviu-Victoria si Lica-Ilinca aduc un contrapunct dramatic si comic, respectiv, in poveste.

Vizual, imaginea filmului, semnata de Mihai Marius Apopei, se diferentiaza de estetica Noului Val, dar si de productiile comerciale. Culorile intense subliniaza contrastul dintre lumina stradala galbena si albastrul nocturn bucurestean. In secventele dramatice, filmul se apropie de stilul Noului Cinema Romanesc.

„Taximetristi” incepe ca o comedie simpla, cu stereotipuri despre taximetristi, dar evolueaza spre subiecte mai complexe precum capitalismul, personajele queer si femeile vorbind deschis despre sex. Filmul joaca cu clișeele hollywoodiene, deturnandu-le in mod memorabil. In ciuda ambitiei sale de a atinge doua segmente de piata diferite, ramane de vazut daca va reusi sa multumeasca pe deplin oricare dintre ele. Insa, daca va avea succes, ar putea extinde paleta comediilor romanesti in directii mai rafinate.

Titlu Taximetriști
IMDb Rating 7 3,039 voturi
TMDb Rating 6 15 voturi

Filme similare recomandate precum Taximetristi (2023)

Miami Bici 2 (2023)
Anyone But You (2023)
The Garfield Movie (2024)
There’s Something in the Barn (2023)
Complotul Bonelor (2024)
Tati Part-Time (2024)
IF (2024)
Kung Fu Panda 4 (2024)
Buzz House: The Movie (2024)
The Pod Generation (2023)
Argylle (2024)
Barbie (2023)

Ce parere ai? Lasa un comentariu.

Nume *
Adauga un pseudonim.
Email *
Adresa ta de mail nu va fi publicata.